HISTORIE en CONTEXT

De Banhar-minderheid

Vietnam is een ontwikkelingsland. Het omvat 54 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Elk van die groepen heeft zijn cultuur, levenswijze, dialect en tradities. Bepaalde van die bevolkingsgroepen leven verspreid in de bergachtige gebieden waar de levensomstandigheden veel moeilijker zijn, door natuurrampen die de economische ontwikkeling van de regio belemmeren.

Deze regio was trouwens het strijdtoneel van zware gevechten tijdens de Vietnamoorlog.

De meeste kinderen van de etnische minderheid van de Bahnar behoren tot de sociaal armste groepen uit de regio Kon Tum, op de hoogvlakten van Centraal-Vietnam.

Landbouw en veeteelt zijn de voornaamste activiteiten in de regio Kon Tum. De landbouwers telen voornamelijk maniok, rietsuiker, bananen en rijst, want de grond en het klimaat laten hen nog niet toe om meer verschillende gewassen te verbouwen.

De grootste problemen in deze afgelegen regio zijn de toegang tot drinkbaar water, de gezondheidszorgen, hygiëne en de scholing van de kinderen.

De investering in infrastructuren zoals de school, bruggen en wegen volstaat nog niet. De kinderen moeten uren stappen en verscheidene levensgevaarlijke hindernissen overwinnen om op school te raken. Daardoor en ook omdat hun families zo arm zijn, gaan ze niet naar school en blijven ze thuis om met hun ouders op de velden te werken. Daarmee missen ze niet alleen hun opleiding, maar het gaat ook ten koste van hun gezondheid.

Close Menu