Kern van onze prioriteiten : hygiëne, gezondheid en opleiding

De VZW “De Weesjes van Kontum” werd in 2005 opgericht door drie mensen uit Wavre, die onthutst waren over de armoede waarin de kinderen in centraal-Vietnam leefden. Ze wilden de kinderen van het weeshuis « Vinh Son 1 » helpen, die tot de etnische minderheid van de « Bahnar » behoren, door hen een opbouwende en blijvende steun te bieden. 

In 2010 brachten de missies de vrijwilligers van de VZW naar de afgelegen dorpen op de hoogvlakte van Kon Tum, waar de hulporganisaties het minst aanwezig zijn.

Met de plaatselijke verantwoordelijken hebben we een echt partnerschap uitgebouwd dat drie doelstellingen nastreeft:

  • toegang tot drinkbaar water door putten te bouwen en de bestaande bronnen te saneren,
  • de hygiëne verbeteren door douches en toiletten te bouwen, en
  • de gezondheidszorg verbeteren door twee lokale Medische Centra te bouwen. 

Momenteel werkt de vereniging niet enkel dankzij de vrijgevigheid en de grote trouw van de schenkers, maar ook dankzij een hecht team van 15 vrijwilligers die dezelfde waarden delen: nuttig zijn voor de anderen om de kansen beter te verdelen.

Voorzitter : Jean-Pierre De Rouck

Bestuurders: Pierre Van Obbergen – André Demortier – Jack Garsous – Elisabeth Gijbels

Medewerkers: Lieve De Temmerman – Nelly Auspert – Francis Brusseleers – René Delhaise – Josiane Caron – Nathalie Dupont –Thao Le Thi Tu – Danielle Noël – Pascale De Rouck – Sophie Pironet

 

De vereniging wordt gefinancierd door individuele (privé) schenkingen, subsidies, de hulp van internationale service clubs en door gerichte events en acties. 

De VZW is politiek noch religieus gebonden en werkt in een sfeer van integriteit en transparantie.

Hoe kan u helpen?

Door storting op bankrekening

BE30 0688 8949 8111 – GKCCBEBB

Elke gift van 40 euro of meer per kalenderjaar is fiscaal aftrekbaar, dankzij het fiscaal attest. Daardoor dalen uw belastingen met 45% van het geschonken bedrag.